7.4 Changelog

Status
Not open for further replies.

meteo

Blitz Sergeant
Staff
100
39
Gday! Back again with more bug reports for 7.4.3 on fresh debian install. Keys now generate properly but the tdrive deploy is broken like it was/is on 7.3.8. Basically once you set it all up as usual then run deploy, proceeds to check gdrive successfully then seemingly skips the following tdrive check. All the scripts run but blitzui docker/container fails to deploy and basically left with an empty /mnt/tdrive directory showing default tv/movies/music folders. Here is a snip of the part where it breaks imo.


System Messasge: Creating Test Directory - gdsa01:/plexguides
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
System Messasge: Checking Existance of gdsa01:/plexguide
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
PLAY [localhost] **************************************************************************************************

TASK [Checking Existing Service Name] *****************************************************************************
Friday 07 December 2018 21:11:55 +1000 (0:00:00.043) 0:00:00.044 *******
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'crypt.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'pgdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'gdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'gcrypt.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'tdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'tcrypt.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'supertransfer2.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'unionfs.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'move.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'pgblitz.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'plexdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'st2monitor.service'})


Note missing check on the tdrive I mentioned above.

Whats stranger still and you can find mention of it in the 7.3.8 blitz problem threads is that generating keys does funky things to your rclone config file. If you try and run a backup of keys or files to googledrive it spit errors like this.


2018/12/07 21:12:22 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/keys/mediabox": drive: failed when making oauth client: failed to create oauth client: empty token found - please run rclone config again
2018/12/07 21:12:22 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/keys/mediabox/conf": drive: failed when making oauth client: failed to create oauth client: empty token found - please run rclone config again
2018/12/07 21:12:22 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/keys/mediabox/keys": drive: failed when making oauth client: failed to create oauth client: empty token found - please run rclone config again
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
System Messasge: Backup Complete!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━



Checking the rclone config via nano shows blank entries for tdrive and other entries on all gdsa keys.
Also noticed when you re-run rclone config for the gdrive the 'type' is blanked, rather then 'drive' its empty.

At the moment the best and only option for a blitz deploy is Ubuntu/7.2.4. Please don't remove that until the other versions have been updated. Do hope this helps narrow down the issues and again, thanks for all the hours put into the project! :D
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Admin9705

Admin9705

Administrator
Original poster
Project Manager
5,296
1,799
Great info. This will def help. The goal is to stay on this until all done so it can be set and left alone. ya current the tdrive not working in the last notes.
 
Last edited:

Admin9705

Administrator
Original poster
Project Manager
5,296
1,799
Gday! Back again with more bug reports for 7.4.3 on fresh debian install. Keys now generate properly but the tdrive deploy is broken like it was/is on 7.3.8. Basically once you set it all up as usual then run deploy, proceeds to check gdrive successfully then seemingly skips the following tdrive check. All the scripts run but blitzui docker/container fails to deploy and basically left with an empty /mnt/tdrive directory showing default tv/movies/music folders. Here is a snip of the part where it breaks imo.


System Messasge: Creating Test Directory - gdsa01:/plexguides
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
System Messasge: Checking Existance of gdsa01:/plexguide
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
PLAY [localhost] **************************************************************************************************

TASK [Checking Existing Service Name] *****************************************************************************
Friday 07 December 2018 21:11:55 +1000 (0:00:00.043) 0:00:00.044 *******
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'crypt.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'pgdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'gdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'gcrypt.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'tdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'tcrypt.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'supertransfer2.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'unionfs.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'move.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'pgblitz.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'plexdrive.service'})
ok: [127.0.0.1] => (item={u'name': u'st2monitor.service'})


Note missing check on the tdrive I mentioned above.

Whats stranger still and you can find mention of it in the 7.3.8 blitz problem threads is that generating keys does funky things to your rclone config file. If you try and run a backup of keys or files to googledrive it spit errors like this.


2018/12/07 21:12:22 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/keys/mediabox": drive: failed when making oauth client: failed to create oauth client: empty token found - please run rclone config again
2018/12/07 21:12:22 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/keys/mediabox/conf": drive: failed when making oauth client: failed to create oauth client: empty token found - please run rclone config again
2018/12/07 21:12:22 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/keys/mediabox/keys": drive: failed when making oauth client: failed to create oauth client: empty token found - please run rclone config again
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
System Messasge: Backup Complete!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━



Checking the rclone config via nano shows blank entries for tdrive and other entries on all gdsa keys.
Also noticed when you re-run rclone config for the gdrive the 'type' is blanked, rather then 'drive' its empty.

At the moment the best and only option for a blitz deploy is Ubuntu/7.2.4. Please don't remove that until the other versions have been updated. Do hope this helps narrow down the issues and again, thanks for all the hours put into the project! :D
ok made tons of fixes. 7.4.4 out.
 

meteo

Blitz Sergeant
Staff
100
39
Great! Found one bug already, looks like a simple directory problem.
Running clean install again, hit this message at end of docker install.

docstart : Stop If DockerFix Service Running -------------------------------------------------------------------- 0.02s
cp: cannot stat '/opt/mycontainers/*': No such file or directory
 

Techtard

Blitz 3rd Class
8
3
ok made tons of fixes. 7.4.4 out.
Just updated from 7.3.8. PGBlitz finally works:D. Previously for me it would run through the deployment with no issue but the files would not appear in the teamdrive. I'm runnig Debian 9 if that matters.

I get this error when I backed up my keys. It backs up just fine though.

Code:
2018/12/07 14:15:26 ERROR : Attempt 1/3 failed with 1 errors and: directory not found
2018/12/07 14:15:26 ERROR : Attempt 2/3 failed with 1 errors and: directory not found
2018/12/07 14:15:26 ERROR : Attempt 3/3 failed with 1 errors and: directory not found
2018/12/07 14:15:26 Failed to purge: directory not found
2018/12/07 14:15:33 INFO  : rclone.conf: Copied (new)
2018/12/07 14:15:33 INFO  :
Transferred:        1.978k / 1.978 kBytes, 100%, 287 Bytes/s, ETA 0s
Errors:                 0
Checks:                 0 / 0, -
Transferred:            1 / 1, 100%
Elapsed time:          7s

2018/12/07 14:15:41 INFO  : Google drive root 'plexguide/backup/keys/Tofu/keys': Waiting for checks to finish
2018/12/07 14:15:41 INFO  : Google drive root 'plexguide/backup/keys/Tofu/keys': Waiting for transfers to finish
2018/12/07 14:15:43 INFO  : gdsa01: Copied (new)
2018/12/07 14:15:44 INFO  : gdsa03: Copied (new)
2018/12/07 14:15:44 INFO  : gdsa02: Copied (new)
2018/12/07 14:15:45 INFO  : gdsa04: Copied (new)
2018/12/07 14:15:45 INFO  : gdsa06: Copied (new)
2018/12/07 14:15:48 INFO  : gdsa05: Copied (new)
2018/12/07 14:15:48 INFO  :
Transferred:       13.613k / 13.613 kBytes, 100%, 937 Bytes/s, ETA 0s
Errors:                 0
Checks:                 0 / 0, -
Transferred:            6 / 6, 100%
Elapsed time:       14.8s
 

plex_noob

Blitz Sergeant
Staff
Donor
195
88
Hi,

Very nice new layout!
I started a new Tdrive trial:
- Step 1: everything OK
- Step 2: succeeded in creating the gdrive -> A refresh of the screen is missing. Menu says gdrive not set. A relaunch of plexguide displays correctly. Failing in creating the tdrive: Warning! Teamdrive is blank! Must be set Prior!

Thanks for your work.

Sined
 

meteo

Blitz Sergeant
Staff
100
39
@Techtard
That error message is intentional, next time you backup it won't show that.
Checks for previous backup files and purges them, since they don't exist first run you see that message.

Did see one error at the end of the script, seemed to complete correctly though.

? Acknowledge Info | Press [ENTER]
cat: /var/plexguide/project.final: No such file or directory
 
  • Like
Reactions: Techtard

meteo

Blitz Sergeant
Staff
100
39
TDRIVE seems to deploy correctly now but BLITZUI container/subdomain doesn't install. Removed on purpose?
Not tested further yet but the directories now show the correct teamdrive files rather then default storage folders.
 

plex_noob

Blitz Sergeant
Staff
Donor
195
88
Nope,

Does not work for me. Uninstalled PG. Cleaned everything (rm -r /opt, rm -r /root/.config)
Still get the same error.
Tried to configure manually the tdrive by launching rclone config --config conf_file_name but no luck neither.
cat: /var/plexguide/project.final returns the tdrive id for me.
 
Assists Greatly with Development Costs

meteo

Blitz Sergeant
Staff
100
39
Well TDRIVE shows data but it seems unionfs is now broken, contains nothing, not even the default folder structure.
Did notice when I deployed it still didn't run the tdrive check but I assumed because that was now done elsewhere.

Also some backup/restore issues discovered. When setting the correct backup name.
2018/12/08 00:59:46 NOTICE: Config file "/root/.config/rclone/rclone.conf" not found - using defaults
2018/12/08 00:59:46 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/mediabox": didn't find section in config file

My backup files were located on gdrive not tdrive, manually creating the directory structure and moving files into teamdrive I was then able to set the correct name through plexguide and restore the backup files. Checked the rclone config and it's showing the right information so at least scripts are no longer wiping it clean. :p
 
Last edited:

Admin9705

Administrator
Original poster
Project Manager
5,296
1,799
Hey guys that thanks for the feedback. It looks like just minor things that have to be fixed and should be done soon.

TDRIVE seems to deploy correctly now but BLITZUI container/subdomain doesn't install. Removed on purpose?
Not tested further yet but the directories now show the correct teamdrive files rather then default storage folders.
Ya I'll have blitz launch with next version

Well TDRIVE shows data but it seems unionfs is now broken, contains nothing, not even the default folder structure.
Did notice when I deployed it still didn't run the tdrive check but I assumed because that was now done elsewhere.

Also some backup/restore issues discovered. When setting the correct backup name.
2018/12/08 00:59:46 NOTICE: Config file "/root/.config/rclone/rclone.conf" not found - using defaults
2018/12/08 00:59:46 Failed to create file system for "gdrive:/plexguide/backup/mediabox": didn't find section in config file

My backup files were located on gdrive not tdrive, manually creating the directory structure and moving files into teamdrive I was then able to set the correct name through plexguide and restore the backup files. Checked the rclone config and it's showing the right information so at least scripts are no longer wiping it clean. :p
Ya I just have to point rclone to the correct file
 
  • Like
Reactions: meteo

meteo

Blitz Sergeant
Staff
100
39
No worries, manually deploying blitz through the app installer worked fine, figured there was a reason for it.
Unfortunately with unionfs not setting up correctly I can't upload files, will check next version and report back!
 

Admin9705

Administrator
Original poster
Project Manager
5,296
1,799
No worries, manually deploying blitz through the app installer worked fine, figured there was a reason for it.
Unfortunately with unionfs not setting up correctly I can't upload files, will check next version and report back!
ya odd, mine keeps showing up fine. but will look more into it
 

shatdueces

Blitz 1st Class
Staff
Donor
72
11
I have this on my Beta system and its running great. I installed it at 7.2.4 where I knew it would work with rclone. With the existing setup in place it is working on 7.4.4. System is finally working on a current version and I think PGBlitz is running only issue Ive had has been pgblitz wont load in web. or deploy as it says its not a vallid package.
 

Admin9705

Administrator
Original poster
Project Manager
5,296
1,799
I have this on my Beta system and its running great. I installed it at 7.2.4 where I knew it would work with rclone. With the existing setup in place it is working on 7.4.4. System is finally working on a current version and I think PGBlitz is running only issue Ive had has been pgblitz wont load in web. or deploy as it says its not a vallid package.
i'm working on 7.4.5 and about to release shortly. it will deploy blitzui.
 

meteo

Blitz Sergeant
Staff
100
39
Same problems as 7.4.4. Are you sure you uploaded new files? :)
Blitz doesnt deploy at end, Tdrive shows teamdrive but unionfs is still blank.
@mondychan
None just yet, stick with 7.2.4. Only version that works properly from my testing with various systems.

Pastebin of the deploy https://pastebin.com/BPKLabYf .
Used to check tdrive, perhaps moving this broke something?
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.

Similar threads